Мапи України без Криму почастішали: що варто робити у відповідь

 

Андрій Клименко
керівник Моніторингової групи “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень” і “Майдану закордонних справ”, головний редактор BSNews

(FB)

Щодо зростання кількості випадків, коли в якійсь країні публікують карти з “російським” Кримом або все частіше “впихує” кримських колабораціоністів на поважні форуми ООН, ОБСЄ та ін.

Не треба тут впадати в розпач або “істерити” в звичних українських традиціях
Бо маємо системну політику РФ по просуванню теми не тільки в західних ЗМІ та організаціях, а навіть крізь кожен унітаз, водопровідний кран та зливний бачок. І це буде продовжуватися, бо грошей вони не пожаліють.

Україні потрібно переходити від окремих швидких реакцій (за їх збереження, звичайно – добре, що вже всі навчилися швидким реакціям) до формулювання змісту того, що є в деталях “міжнародна політика невизнання окупації та незаконної анексії Криму” та закріплення її в міжнародних документах – від ГА ООН, ЮНЕСКО, ОБСЄ, ЄС та ін. до прийняття відповідних резолюції урядами та парламентами окремих країн (досвід зарубіжних резолюцій по Голодомору вже є великий…).

Читайте також:
Apple у РФ позначає Крим і Севастополь “російськими”

Британський аналітичний центр вибачився за “російський” Севастополь

The New York Times опублікувало карту України без Криму

У мережі “Метро” продають щоденники з картою України без Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна