У мережі “Метро” продають щоденники з картою України без Криму

оновлено

Фото: ФБ Volodymyr Birulia

У мережі гіпермаркетів Metro Cash & Carry продають шкільні щоденники з картою України без півострова Крим, попри те, що місяць тому скандальну продукцію обіцяли вилучити з продажу.

Про це написав у “Фейсбуці” 11 серпня користувач Володимир Біруля.

Саме Біруля ще 13 липня першим повідомив про появу в київських гіпермаркетах “Метро” щоденників виробництва українського ТОВ “Папірус Універсал”, на яких зображена мапа України без окупованого Росією Кримського півострова.

Тоді в Metro повідомили, що всі щоденники вилучені з продажу. «Папірус» відписав, що й так знав про цю прикрість, і затребував їх у дистриб’юторів для подальшої утилізації”, – нагадує користувач:

Попри це, за словами Бірулі, щоденники з “російською” картою України без Криму й досі залишаються на полицях магазину. На доказ цього чоловік сфотографував чек про купівлю такого щоденника в одному з київських гіпермаркетів мережі “Метро” 11 серпня.

ОНОВЛЕНО. Одразу після публікації цієї новини на сторінці “Новинарні” у “Фейсбуці” в мережі з’явився офіційний коментар компанії METRO Cash & Carry Ukraine щодо інциденту зі шкільним щоденником. Наводимо його повністю:

“11 серпня 2019 року клієнт нашої компанії знайшов на полиці ТЦ METRO за адресою м. Київ, просп. П. Григоренка, 43 шкільний щоденник, на обкладинці якого було зображено карту України без АР Крим.
Повідомляємо, що цей товар було вилучено з продажів всіх ТЦ МЕТRO ще 15.07.2019 – одразу після того, як ми отримали перше повідомлення стосовно нього від клієнта. Згідно з офіційною інформацією компанії «Папірус», що є виробником та постачальником даного товару, з моменту виявлення цих щоденників, а саме близько місяця тому, виробництво їх припинено і поставок у жоден ТЦ METRO не відбувалося.
Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, що проводиться наразі службою безпеки компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», встановлено, що цей щоденник був принесений до ТЦ МЕТRO ззовні третьою особою та виставлений на полицю до інших щоденників даного виробника. Через 30 хвилин після цього, клієнт знайшов та придбав даний щоденник.
Компанія «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» залишає за собою право відстоювати свою честь та ділову репутацію в рамках чинного законодавства України”.

На запитання користувачів, як у такому разі “принесений третьою особою” й нібито вже вилучений з продажу щоденник “пробився” на касі, відповіді від компанії наразі не надходило.

Читайте також:
МІП розпочало розслідування щодо відеоролика з Україною без Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна