Apple у РФ позначає Крим і Севастополь “російськими”

 

доповнено
Голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов заявив, що компанія Apple визнала Крим і Севастополь російськими.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Піскарьов заявив у середу, 27 листопада, пише російське агентство “Інтерфакс”.

“Apple внесла свої поправки в географічні назви суб’єкта (РФ, – ред.) – Крим – і міста федерального значення – Севастополя (в продуктах компанії, – ред.). (Назви, – ред.) приведені у відповідність з Конституцією РФ”, – сказав він.

За словами Піскарьова, про внесення правок у продукти компанії повідомили представники Apple на зустрічі в середу.

Відзначається, що на початку квітня Піскарьов і глава комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв’язку Леонід Левін зустрілися з директором ТОВ “Еппл Рус” Віталієм Морозьком.

Топ-менеджера запросили до Держдуми через “некоректне відображення територіальної приналежності Криму і Севастополя в програмі “Карти” на пристроях Apple”.

У додатку “Погода” компанія Apple на території Росії стала відображати Крим і Севастополь “російською” територією.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, зокрема, в Москві анексовані Севастополь, Сімферополь, Керч відображаються російською територією.

При цьому на материковій частині України і на анексованому півострові Севастополь, Сімферополь, Керч та інші міста не відображаються ані частиною України, ані Росії.

Як інформувала “Новинарня“, Google показує окупований Крим як російську територію для користувачів із РФ.

Читайте також:
Українські “кіборги” різко відповіли компанії Apple, яка приписала їх до Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна