The New York Times опублікувало карту України без Криму

 

Американське видання The New York Times опублікувало статтю про українського олігарха Ігоря Коломойського, яка містить ілюстрацію – мапу України без Криму.

Як повідомляє “Новинарня“, стаття датована 3 листопада.

У публікації іде мова про курорт в українських Карпатах – Буковель та можливість побудови Коломойським ще одного подібного курорту – Свидовець. Зображений сірим кольором кордон України не включає півострова.

Нагадаємо, у 2017 році The New York Times також публікувало карту, на якій Крим зображено як спірну територію. Міністерство закордонних справ України звернулося до видання з вимогою перемалювати мапу.

Співавтор матеріалу The New York Times Іван Нечепуренко заявив, що видання не буде вносити жодних змін, оскільки “такий же спосіб оформлення карт використовується газетою для всіх спірних територій, наприклад, для Голанських висот або для Кашміру”.

Як інформувала “Новинарня“, у мережі “Метро” продають щоденники з картою України без Криму.

Читайте також:
Після втручання українського посольства The Times вибачилася за карту Росії з Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна