Рейтинг Зеленського погіршився до 52%, антирейтинг зріс до 19%, – КМІС

 

Частка українців, які схвалюють роботу президента Володимира Зеленського, зменшилася з 73% (станом на вересень) до 52% (станом на кінець листопада).

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

“Протягом осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалась: 73% в вересні, 66% – в жовтні, 64% на початку листопада, 52% – в кінці листопада”, – повідомляють соціологи.

При цьому частка тих, хто ставиться до Зеленського негативно, упродовж осені зростала з 7% в вересні до 9% в жовтні, 12% на початку листопада та 19% наприкінці листопада.

Також станом на кінець листопада порівняно з вереснем рейтинг упав у прем’єр-міністра Олексія Гончарука (з 17% до 11%), голови Верховної Ради Дмитра Разумкова (з 33% до 24%) та лідера партії “Голос”, нардепа Святослава Вакарчука (з 25% до 23%).

Читайте також:
“Зашквари” можна вважати іншою стороною демократії, – Мендель

На 1% рейтинг наприкінці листопада порівняно з вереснем покращився у лідерки ВО “Батьківщина” нардепки Юлії Тимошенко (з 19% до 20%), лідера “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука (з 14% до 15%) та ще одного лідера ОПЗЖ Вадима Рабиновича (з 14% до 15%).

Інший лідер ОПЗЖ – Юрій Бойко – покращив рейтинг на 3% – з 20% у вересні до 23% наприкінці листопаду.

П’ятий президент України Петро Порошенко наприкінці листопаду порівняно з вереснем зберіг рейтинг на рівні 12%.

Опитування проводилося з 22 по 25 листопада методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.

До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Під час опитування проведено 1500 інтерв’ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Дані цього дослідження порівнюються з результатами опитувань КМІС, які  були проведені з 4 по 7 листопада,  з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Читайте також:
Команда Зеленського повертається до небезпечної стратегії, яка робить Україну слабкою, – В’ятрович

“Інший світ”: УІМ і “Дзеркало тижня” провели велике соцдослідження в ОРДЛО. РЕЗУЛЬТАТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна