Тимошенко заявила, що йде в опозицію

 

Голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йшлося на брифінгу Тимошенко в середу, 13 листопада, після голосування у першому читанні за законопроєкт про ринок землі.

“Наша команда заявляє про перехід партії “Батьківщина” в опозицію до політики знищення України, в опозицію до політики продовження епохи бідності. Ми оголошуємо опозицію проти розпродажу з молотка всіх стратегічних об’єктів власності України, в тому числі землі. Ми не поділяємо таку політику”, – сказала Тимошенко.

За її словами, “Батьківщина” планує подати подання до Конституційного суду задля роз’яснення 13 статті Конституції, де говориться про те, що українська земля – власність українського народу.

Вона додала, що подання уже направили у КС. Крім того, Тимошенко заявила, що оскаржить у суді прийняття закону у першому читанні, бо воно відбулося з порушеннями регламенту.

Крім “Батьківщини” в опозиції до влади знаходяться фракції “Європейська солідарність”, “Опозиційна платформа – За життя”.

Під час розгляду парламенту законопроєктів про ринок землі, Тимошенко виступала проти. Вона заявляла, що у пропонованому законі не урегульовано питання про продаж землі українцям із подвійним громадянством.

Також Тимошенко бентежить дозволена межа продажу землі в одні руки – 200-210 тисяч гектарів. На думку політика, прийняття ринку землі, зробить Україну – “країною третього світу”.

Як інформувала “Новинарня“, 240 нардепів підтримали законопроєкт про ринок землі на засіданні в середу, 13 листопада.
17 нардепів від “Батьківщини” були проти.

Читайте також:
“А це труна свині”. Рада розглядає закон про продаж землі на тлі протестів: ХТО ЗА І ПРОТИ 

Ринок землі підтримують лише 19% українців, – соціологія

Фермери протестують проти ринку землі. Зеленський обіцяє референдум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна