Пожежа в “Токіо Стар”: власника одеського готелю відпустили під домашній арешт

 

Одеський апеляційний суд звільнив під цілодобовий домашній арешт головного підозрюваного у справі пожежі в одеському готелі “Токіо Стар” підприємця Вадима Чорного.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення колегія суддів ухвалила в середу, 27 листопада.

“Застосувати до Вадима Чорного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на строк всього розслідування до 18.12.2019 включно із забороною цілодобово залишити місце, де він мешкає”, – цитує рішення суду “Радіо Свобода”.

Чорний також має здати свої паспорти – український та американський.

Раніше Чорного готові були відпустити під заставу понад 50 мільйонів гривень, а прокуратура подавала апеляцію на скасування застави та залишення підозрюваного в СІЗО.

“Після того, як прокурор долучив до справи експертизу, згідно з якою загорівся новий електродріт, тримати мене було неможливо. Він не розумів різниці між первинним і вторинним загорянням і зробив це помилково, в іншому випадку я би сидів тут роками. Цей дріт встановив електрик із дипломом до сертифікованої розетки і офіційної пральної машини”, – заявив Чорний після оголошення рішення суду.

Прокурор не став коментувати рішення суду.

Домашній арешт обурив Надію Лебедєву – літню жінку, яка втратила в пожежі дочку і онуку. Останній місяць вона відвідує судові засідання, приїхала до Одеси з селища в Сумській області. Її зять вижив у пожежі, за клопотанням одесита Миколи Коваля було порушене кримінальне провадження про залишення чоловіком у небезпеці своєї дружини і доньки.

Апеляційні скарги Чорного і прокуратури розглядала вже третя колегія суддів – попередники брали самовідвід після клопотань захисту про недовіру.

Ще двоє підозрюваних у справі переховуються від слідства і оголошені в розшук. Це співвласник готелю “Токіо Стар” Сергій Дурач і головний інженер закладу. Його ім’я поки не повідомляється. Під домашнім арештом перебуває старший адміністратор готелю Ірина Паровик, ще один підозрюваний – адміністратор Оксана Єжак.

Читайте також:
Пожежа в “Токіо Стар”: донька загиблої австралійки вимагає $1 млн компенсації

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі. Спершу повідомлялося про 8 загаблих і 10 потерпілих. Потім на місці пожежі виявили 9-те тіло.
За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю знаходилося трамвайне депо.

Після пожежі глава уряду Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки в усіх місцях відпочинку по Україні.

18 серпня поліція затримала власника готелю Вадима Чорного та оголосила йому про підозру  за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель дев’яти людей.

За даними поліції, серед ідентифікованих загиблих  – жителі України і громадянка Австралії.

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив, що поліція розглядає три версії пожежі в готелі “Токіо стар”, зокрема й підпал з метою приховування вбивства.

Готель “Токіо стар” відомий дешевими номерами без вікон. За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю було трамвайне депо.

Читайте також:
Трагедія в Одесі – не привід для Зеленського влаштовувати чергове шоу з поркою, – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна