Пожежа в “Токіо Стар”: донька загиблої австралійки вимагає $1 млн компенсації

 

В Одесі дочка 73-річної громадянки Австралії, яка загинула в ніч на 17 вересня під час пожежі у готелі “Токіо Стар”, вимагає 1 млн доларів компенсації за моральну шкоду.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у постанові Київського районного суду Одеси, ухваленої минулого тижня, передає УНІАН.

Суд розглянув клопотання представника прокуратури про арешт майна одного із співвласників готелю з метою забезпечення цивільного позову.

Як випливає з клопотання, в результаті пожежі у готелі “Токіо Стар” загинуло 9 осіб, понад 10 осіб отримали тілесні ушкодження (опіки).

Серед загиблих – громадянка Австралії, донька якої заявила цивільний позов про стягнення матеріальної шкоди – понад 628 тис. гривень і моральної шкоди – 1 млн доларів.

Представником потерпілої заявлено клопотання – про вжиття заходів щодо накладення арешту на майно підозрюваного з метою забезпечення цього цивільного позову.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суддя задовольнив клопотання в повному обсязі. Таким чином, арештовано все рухоме і нерухоме майно фігуранта, в тому числі житло, автомобілі, гроші тощо.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі. Спершу повідомлялося про 8 загаблих і 10 потерпілих. Потім на місці пожежі виявили 9-те тіло.
За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю знаходилося трамвайне депо.

Після пожежі глава уряду Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки в усіх місцях відпочинку по Україні.

18 серпня поліція затримала власника готелю Вадима Чорного та оголосила йому про підозру  за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель дев’яти людей.

За даними поліції, серед ідентифікованих загиблих  – жителі України і громадянка Австралії.

Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив, що поліція розглядає три версії пожежі в готелі “Токіо стар”, зокрема й підпал з метою приховування вбивства.

Готель “Токіо стар” відомий дешевими номерами без вікон. За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю було трамвайне депо.

Читайте також:
Трагедія в Одесі – не привід для Зеленського влаштовувати чергове шоу з поркою, – журналіст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна