Пожежа в одеському готелі: жертв уже 9, у будівлі було 29 іноземців

 

На місці пожежі в одеському готелі “Токіо стар” виявили тіло ще одного загиблого, відтак кількість жертв зросла до дев’яти.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

“За уточненою інформацією, 17 серпня о 14:12 під час проведення слідчих дій на місці пожежі знайдено тіло дев’ятого загиблого”, — повідомили рятувальники.

Раніше представники ДСНС України в Одеській області на брифінгу поінформували, що на момент пожежі в готелі “Токіо стар” перебувало 29 громадян інших країн, зокрема Франції, Німеччини, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, а також 14 – найбільше – громадян Білорусі.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Ігор Гінжул, серед постраждалих під час пожежі – двоє іноземців та одна дитина.

“Семеро осіб госпіталізовані у міську лікарню Одеси, серед яких один іноземець, громадянин Сьєрра-Ліоне: 6 осіб у важкому стані, 1 – у стані середньої важкості. Дві особи госпіталізовані в опікове відділення одеського обласного центру: одна у важкому стані, одна – у стані середньої важкості”, – повідомив Гінжул.

За його словами, постраждалі отримали опіки різних ступенів важкості тіла та дихальних шляхів, а також отруєння продуктами горіння.

Також Гінжул зазначив, що іще одному іноземцю, громадянину Литви, надали амбулаторну допомогу, але від госпіталізації він відмовився.

Окрім того, стало відомо, що в липні 2019 року представників Державної служби з надзвичайних ситуацій не допустили до перевірки будівлі готелю.

“Через те, що власник готелю змінив форму власності, представник ДСНС, який здійснює заходи державного нагляду та контролю, не був допущений на об’єкт. Про це був складений відповідний акт не допуску”, – зазначили в Міністерстві внутрішніх справ.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі.
Поліція Одещини почала кримінальне провадження за фактом пожежі. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Згодом голова ГУ Нацполіції в Одеській області Олег Бех повідомив, що поліція розглядає три версії пожежі в готелі “Токіо стар”, зокрема й підпал з метою приховування вбивства.

Готель “Токіо стар” відомий дешевими номерами без вікон. За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю було трамвайне депо.

Читайте також:
Зеленський про пожежу в готелі Одеси: “Проконтролюю, щоб відповів власник”

Трагедія в Одесі – не привід для Зеленського влаштовувати чергове шоу з поркою, – журналіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.