Зеленський про пожежу в готелі Одеси: “Проконтролюю, щоб відповів власник”

 

Президент Володимир Зеленський відреагував на пожежу в одеському готелі “Токіо Стар”, яка в ніч на 17 серпня забрала життя 8 людей.

Як передає “Новинарня“, глава держави заявив, що кримінальну відповідальність мають понести і безпосередні винуватці пожежі – за злочинне недбальство та ігнорування норм протипожежної безпеки, і власник закладу Вадим Чорний.

“Уночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну та обстріли. А через злочинне недбальство та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зверхнє ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край. Відповідатимуть не лише безпосередні винуватці пожежі. Відповідатиме Вадим Чорний, власник так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону та вимогам справедливості. Адже не можна ставити власний прибуток вище за людські життя”, – написав президент України в “Фейсбуці”.

“Мої щирі співчуття рідним і близьким загиблих. Дякую рятувальникам і поліції. Окреме спасибі одеситу, який прихистив урятованих постояльців цього «готелю»”, – додав Зеленський.

Варто зазначити, що перед цим дописом Володимир Зеленський був відсутній в інформаційному просторі з 13 серпня.

Як інформувала “Новинарня“, вночі 17 серпня в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1 в Одесі сталася пожежа. Загоряння виникло на 2-му поверсі. Загинули 8 осіб, ще щонайменше 10  – отримали поранення.
За даними місцевих ЗМІ, раніше в будівлі готелю знаходилося трамвайне депо.
Поліція Одещини почала кримінальне провадження за фактом пожежі. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 16 вересня 2017 року через нехтування норм пожежної безпеки спалахнула пожежа в дитячому таборі “Вікторія” в Одесі. Тоді три дитини загинули, ще три потрапили до лікарні.

Читайте також:
Пожежа в психлікарні Одеси: число загиблих сягнуло шести

Одеський суд виніс вирок виховательці у справі про пожежу в таборі “Вікторія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна