Страшна пожежа в одеському дитячому таборі: президент і мер називали його зразковим

 

В результаті пожежі, що спалахнула в ніч на 16 вересня в одному з корпусів дитячого спортивно-оздоровчого табору “Вікторія” в Одесі, загинуло двоє дітей, ще одну дитину розшукують. Троє госпіталізовані.

У двоповерховому корпусі, який горів, було 42 дитини. Після евакуації недорахувалися трьох.

Поліція вранці підтвердила загибель двох дівчаток.

“15 вересня о 23:42 годин до поліції надійшло повідомлення про те, що у Київському районі м. Одеси по вул. Дача Ковалевського горить дитячий табір “Вікторія”… Після ліквідації пожежі приблизно о 03:02 було виявлено два обгорілих трупи дітей”, – ідеться в повідомленні прес-служби ГУ НП Одещини.

Зазначається, що площа пожежі в окремій дерев’яній будівлі складала близько 450 кв. метрів.

ДежНС називає іншу площу пожежі – 560 кв. м – та зазначає, що її ліквідували о 1:54.

Поліцією внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Внаслідок пожежі до лікарні доставили двох неповнолітніх 2006 року народження: дівчинку з діагнозом “забиття хребта, тупа травма черева”, та хлопчика з отруєнням продуктами горіння.

Як повідомляв волонтер Андрій Танцюра з місця подій, ще одну дитину шукають. Під час пожежі діти вистрибували з вікон палаючої будівлі, бігли в бік моря.

Частина дітей надихалися димом, багато з них в шоковому стані.

Пропажу однієї дитини підтвердили в ДержНС.

Андрій Танцюра вів пряму відеотрансляцію з місця подій.

 
 

 

Незважаючи на те, що на території табору “Вікторія” є гідрант і пожежна водойма, води для гасіння в ній не виявилося, пише “Думська”.

У зв’язку з цим пожежникам довелося протягувати рукава до гідранта на розі вулиць Вільямса та Дачі Ковалевського, що істотно ускладнило процес ліквідації загоряння.

Спальний корпус №5 вигорів повністю.

 

 

Як відомо, президент України Петро Порошенко проінспектував міський дитячий спортивно-оздоровчий табір “Вікторія” 26 травня цього року в ході робочого візиту до Одеси.

Зокрема, Порошенко відвідав новий спорткомплекс на території табору, оглянув корпуси, прилеглу територію та поспілкувався з одеськими школярами.

“…Вам дуже пощастило навчатися в Україні і в Одесі. Ви обираєте собі дорогу, обираєте собі долю, а доля вибирає вас. Ви в цьому фантастичному місці можете відпочити, можете вчитися”, – зазначав президент.

У свою чергу, мер Одеси Геннадій Труханов заявляв: “Це зразковий дитячий оздоровчий комплекс. Ми вклали в нього не тільки гроші, але і душу. Адже одеські діти повинні відпочивати в найкращих умовах. І ми їх створили”.

Журналістка Ольга Бурда зазначає: “У дитячому таборі в Одесі, що спалахнув, як свічка, не було води для гасіння пожежі. Пожежний резервуар виявився … порожнім. Загинули діти.
А ще у травні цей центр для дитячого відпочинку проінспектували два “господарники” – мер і президент. Порошенко тоді назвав табір зразковим і фантастичним, де можна не лише відпочити, а й “іноді поспілкуватися з президентом”.
Сьогодні бачимо, що система, побудована на блюзнірстві, брехні й піарі, добиває сама себе. Шкода тільки невинних жертв її агонії.
Забути й вибачити не маємо права”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна