Одеський суд виніс вирок виховательці у справі про пожежу в таборі “Вікторія”

 

Київський районний суд Одеси засудив до умовного строку покарання Наталію Цокур (Янчик) – виховательку дитячого спортивно-оздоровчого комплексу “Вікторія”, де 2017 року під час пожежі загинули троє дітей.

Як передає УНІАН, суд оголосив вирок у вівторок, 24 квітня.

Суд обрав покарання, на якому наполягав представник прокуратури: три роки позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Крім того, Цокур протягом двох років їй заборонено обіймати посади, пов’язані з технікою пожежної безпеки.

Наталію Цокур засуджено за ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службових обов’язків, що спричинило загибель дітей).

Обвинувачена співпрацювала зі слідством, в суді свою вину вона визнала.

У судових засіданнях Цокур заявляла, що стала відповідальною за техніку безпеки за наполяганням заступника директора комплексу Тетяни Ланіної. Вихователька стверджує, що з серпня 2017 року фактично не працювала у “Вікторії” і буквально напередодні пожежі повинна була отримати відповідні документи, що підтверджують звільнення.
Піти з посади, за словами жінки, вона вирішила у зв’язку з конфліктом, що виник між нею і Ланіною, через відмову відповідати за пожежну безпеку.

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на території дитячого комплексу “Вікторія” в Одесі, який свого часу відкривав президент Порошенко, сталася пізно увечері 15 вересня 2017 року, що призвело до загибелі трьох дівчаток.
Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
У зв’язку з НП було затримано директора комплексу Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Цокур (Янчик), яка за функціональними обов’язками повинна була відповідати за пожежну безпеку.
18 вересня суд постановив заарештувати обох без права внесення застави.
28 вересня суд відпустив Янчик на свободу під поручительство народних депутатів, Саркісян перебуває в СІЗО.

Читайте також:
В Одесі штурмують міськраду через пожежу в дитячому таборі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна