В Одесі штурмують міськраду через пожежу в дитячому таборі. Жертв уже три

 

В Одесі ввечері 16 вересня городяни мітингують під будівлею міської ради, вимагаючи зустрічі з мером Геннадієм Трухановим і його пояснень у зв’язку з пожежею в дитячому таборі “Вікторія”.

Як передає УНІАН, біля мерії зібралися кілька сотень обурених людей – громадські активісти та батьки дітей, які відпочивали в таборі “Вікторія”. Люди намагаються зайти до міськради, проте їх туди не пускає муніципальна охорона.

До мітингувальників вийшли представники КП “Муніципальна безпека” і керівник департаменту оборонної роботи міськради Григорій Зубов. Останній спробував переконати присутніх у тому, що ніхто з попередників Труханова не робив для міста більше, ніж діючий мер. Однак його освистали, облили колою з пляшка та зажадали, щоб він передав меру вимогу про зустріч.

Зазначається, що мітингувальники спорудили “меморіал” біля мерії, поклавши квіти та іграшки.

Не дочекавшись ні мера Труханова, ні його заступників, громадські активісти почали штурм будівлі. Вони спробували піднести до будівлі шини й “налягти на двері”.

На місце події прибула значна кількість правоохоронців, кілька автобусів екіпірованих співробітників поліції. Вони почали відтісняти активістів, потім застосували сльозогінний газ, змусивши людей відійти.

За словами заступника начальника ГУ Нацполіції Сергія Махотіна, на даний момент затримані директор табору “Вікторія” Петрос Саркісян та його заступник, на місці НП тривають слідчі дії.

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на території дитячого оздоровчого комплексу “Вікторія” в Одесі спалахнула пізно ввечері 15 вересня. Дерев’яний спальний корпус №5 вигорів вщент. Пожежна сигналізація не спрацювала. Гасіння вогню ускладнювалося тим, що в пожежній водоймі не було води.
Під час пожежі загинули двоє дітей, ще двоє були госпіталізовані. Згодом кількість жертв пожежі зросла до трьох – на місці згарища виявили фрагмент третьої дівчинки, яку раніше вважали зниклою.

Поліція відкрила кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
За розпорядженням голови Одеської ОДА Максима Степанова, в області у зв’язку із загибеллю дітей 16-17 вересня оголошено жалобу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна