Пожежа в одеському готелі “Токіо стар”: 8 загиблих, поліція відкрила справу. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

В Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа в готелі “Токіо стар” по вулиці Водопровідна, 1. Унаслідок надзвичайної ситуації загинули щонайменше вісім осіб, ще десять – постраждали.

Про це поінформував пресцентр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Згодом з’явилася інформація, що четверо травмованих – у критичному стані.

Фото: Думська

Вогонь спалахнув о 01:34 на другому поверсі готелю на площі 1000 кв. м. На гасіння пожежі виїхали 13 спецмашин та понад 60 рятувальників. Локалізувати вогонь вдалося о 3:35, а ліквідувати – лише о 4:32.

Поліція почала кримінальне провадження за фактом пожежі.
“До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Одеської області.

Місцеві ЗМІ пишуть, що власником готелю “Токіо стар” є одеський бізнесмен Вадим Чорний, якому також належить готель “Зірка”. Раніше в будівлі готелю розташовувалося трамвайне депо.

Фото: ГУ НП Одеської області

Блогер Зоя Казанжи відзначає: “…Це найдешевший готель, де номер без вікна коштує 350 грн. Переобладнаний з колишнього трамвайного депо. Колись там з інспекцією була Ольга Фреймут і показала всі косяки й негаразди. Думаю, що і будували його, і здавали в експлуатацією так, як у нас все робиться – через дупу”.

Вона також нагадала, що власник Вадим Чорний – “бізнесмен-моралізатор”, який повчав інших. “Навіть свого часу сайт створив, за допомогою якого шантажував, маніпулював і заробляв гроші, публікуючи або не публікуючи компрометуючі, на його погляд, матеріали. Казав: я хочу, щоб одеські бізнесмени і політики прокидалися в холодному поту, очікуючи моїх публікацій”.

У мережі з’явилося відео з місця пожежі. На кадрах, знятих очевидцями, видно обсяги пожежі та сильне задимлення. Видно, як медики транспортують потерпілих і загиблих до карет швидкої допомоги.

В результаті пожежі в готелі “Токіо стар” було знеструмлено трамвайне депо, повідомила пресслужба “Одесміськелектротрансу”.

“У зв’язку з пожежею в готелі “Токіо стар” і роботою пожежних бригад, трамвайне депо №1 тимчасово знеструмлене. Випуск вагонів з депо на маршрути 3, 5, 10, 11, 13, 18, 19, 26, 27, 28 затримується. Просимо вибачення за незручності”, – зазначили зранку в “Одесміськелектротрансі”.

ДОПОВНЕНО. На пожежу в Одесі відреагував президент Володимир Зеленський, який був відсутній в інформаційному просторі з 13 серпня.

“Уночі ми втратили вісім людських життів. Десять людей постраждали, четверо з них – у критичному стані. І це не через війну та обстріли. А через злочинне недбальство та ігнорування елементарних норм протипожежної безпеки, через зверхнє ставлення до людського життя. Цьому буде покладено край. Відповідатимуть не лише безпосередні винуватці пожежі. Відповідатиме Вадим Чорний, власник так званого готелю. Особисто простежу, щоб покарання відповідало нормам закону та вимогам справедливості. Адже не можна ставити власний прибуток вище за людські життя. Мої щирі співчуття рідним і близьким загиблих.
Дякую рятувальникам і поліції. Окреме спасибі одеситу, який прихистив урятованих постояльців цього «готелю»”, – написав президент України в “Фейсбуці”.

Читайте також:
Пожежа в психлікарні Одеси: число загиблих сягнуло шести

Одеський суд виніс вирок виховательці у справі про пожежу в таборі “Вікторія”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна