Комітет Ради проголосував за правку щодо переходу слідчих у справах Майдану в ДБР, – ЗМІ

 

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності проголосував за редагування правки щодо переходу слідчих у справах Майдану в ДБР.

Про це у середу, 27 листопада, повідомляє редакторка видання Insider Ольга Худецька на сторінці у Facebook.

“Щойно комітет з питань правоохоронної діяльності проголосував ЗА редагування правки 318 по переводу слідчих у справах Майдану в ДБР”, – написала вона.

За проголосували – 18 членів комітету, проти – один.

Потреба в редагуванні виникла після того, як Верховна Рада не розглянула цю правку до закону про ДБР 15 листопада.

“Текст правки через формулювання, актуальне на 15 листопада, перетворився на гарбуза після 20 листопада (питання термінології: перестали існувати слідчі прокуратури, які розслідують ці справи). Тобто проблема насправді була ще глибша, ніж просто “не проголосували у залі” правку. Перестав з формальних причин підходити і її текст. Щойно ця проблема була, на щастя, вирішена”, – додала журналістка.

Вона додала, що без редагування у комітеті, все не можна було би виправити.

“Добре, що голоси знайшлись. Могли не знайтись. І так, це одна з відповідей на питання “ну що страшного сталось? не проголосували 15 листопада – то проголосували б 3-го грудня”. От що страшного. Все могло полетіти в трубу щойно ще на етапі комітету (могли не проголосувати редагування). Чи ще пізніше, якби в законі був пункт, формулювання якого вже нікому б не дозволило нікуди перейти”, – зазначила Худецька.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 листопада адвокатка потерпілих майданівців Євгенія Закревська оголосила голодування.
Вона протестує проти неприйняття Верховною Радою проєкту закону, аби слідчі прокурори перейшли до ДБР без конкурсу.

Нещодавно  Закревська відмовилася від пропозиції генерального прокурора Руслана Рябошапки очолити в ГПУ новостворений департамент, який здійснює процесуальне керівництво у провадженнях щодо подій на Майдані 2013-2014 років після відходу Сергія Горбатюка.

Як відомо, із 20 листопада 2019 року Генпрокуратура втратила повноваження вести слідство, усі незавершені справи будуть передані в НАБУ й ДБР.

Сергій Горбатюк втратив посаду начальника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури 23 жовтня через небажання проходити прокурорську переатестацію.

Правозахисниця Євгенія Закревська з 2014 року є одним з основних адвокатів родин Небесної сотні та інших потерпілих майданівців.

Читайте також:
Не злий справи Майдану: активісти вийшли на підтримку голодуючої адвокатки Закревської. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна