Україну не приймуть в НАТО, поки триває війна, – помічник Трампа

 

Вступ України в НАТО не стоїть на порядку денному організації через наявність військового конфлікту з Російською Федерацією.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 24 листопада, заявив помічник президента США з нацбезпеки Роберт О’Брайен на форумі з міжнародної безпеки в Галіфаксі, передає “Еспресо.TV”.

Помічник американського президента виступив з твердженням, що НАТО не може розглядати питання вступу України в Альянс, поки країна перебуває в стані війни з Росією. Він додав, що Альянс не хоче конфлікту з РФ.

“Що стосується України і НАТО, то не думаю, що це (вступ до Альянсу, – “Н”) зараз на порядку денному. Не думаю, що це привабливо привести Україну прямо зараз …, яка перебуває в конфлікті з Росією. Ми не хочемо конфлікту, війни з Росією”, – заявив О’Брайен.

Читайте також:
НАТО не хоче нової гонки озброєнь з Росією, – Столтенберг

25 жовтня, міністр оборони України Андрій Загороднюк під час візиту в штаб-квартиру НАТО заявив, що Україна й Північноатлантичний альянс погодили перехід до нового формату співпраці “Одна країна – один план”, який вбере у себе всі попередні напрацювання та зосередить їх під єдиною структурою контролю й координації.
“Ми перезапускаємо формат роботи з НАТО, робимо його набагато практичнішим, націленим на конкретні результати. Йдеться не лише про підписання документів, а й про імплементацію стандартів НАТО, які відчують на собі військовослужбовці вже в конкретній перспективі”, – сказав новий глава МО України.
За його словами, НАТО має намір запропонувати формат для оптимізації та вдосконалення співробітництва з усіма країнами-партнерами, і Україна буде першою країною, яка напрацьовуватиме такий досвід.
При цьому йшлося про визначення п’яти пріоритетних напрямків співпраці.

31 жовтня 2019 року під час візиту генсека НАТО Столтенберга в Україну президент Зеленський підтвердив йому бажання отримати план дій щодо членства в Альянсі.

Читайте також:
Заява НАТО за підсумками візиту в Україну: підтримка рішень Бухарестського саміту, і не тільки

Кулеба пояснив, чому уряд не буде подавати нову заявку на ПДЧ в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна