У політв’язня Лимешка з’явилися рани на руках, – Денисова

 

У незаконно засудженого громадянина України Геннадія Лимешка в Росії погіршився стан здоров’я.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 листопада, пише український омбудсмен Людмила Денисова.

“Згідно з наданою інформацією, у Геннадія Лимешка почалися проблеми зі шкірою, з’явилися рани на руках, ліктях і ногах. Крім того на ногах з’явилися хворобливі висипання. Але незважаючи на наявні проблеми зі здоров’ям, адміністрація виправної установи не забезпечує надання необхідної медичної допомоги громадянину України”, – написала Денісова.

За словами Денисової, зазначене суперечить гарантованим міжнародним стандартам поводження із засудженими особами, що містяться в місцях позбавлення волі.

Вона додала, що звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням вплинути на ситуацію, щоб Лимешку надали медичну допомогу.

Як інформувала “Новинарня“, 12 серпня 2017 року ФСБ Росії заявила про затримання в анексованому Криму Геннадія Лимешка, якого назвали “агентом СБУ” і звинуватили у підготовці диверсій на півострові – зрізання електричних стовпів та ін.
У Міноборони України повідомили, що затриманий у Криму Лимешко служив у Збройних силах України за контрактом та був звільнений у травні 2017 року через службову невідповідність.
В СБУ назвали “черговою провокацією” повідомлення ФСБ Росії про затримання українського “агента”.
Мати Лимешка вважала, що він зізнався під тортурами.

10 травня 2018 року окупаційний Судацький міський суд Криму визнав Лимешка винним у “незаконному придбанні, зберіганні і носінні вибухових речовин” і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
Провину Лимешко визнав, справа розглядалася в особливому порядку. Серед пом’якшувальних обставин, врахованих судом – малолітня дочка Лимешка. Серед обтяжуючих – політичний мотив злочину: “ненависть і ворожнеча у зв’язку з приєднанням Криму до Росії”.

Строк відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року.

22 вересня 2018 року Лимешка етапували в Ставропольський край РФ.

Читайте також:
Омбудсмен Лутковська просить росіян повідомити
про місце перебування затриманого в Криму Лимешка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.