ЗСУ: затриманого в Криму Лимешка навесні звільнили з армії через службову невідповідність

 

Заарештований у Криму українець Геннадій Лимешко, якого ФСБ РФ звинувачує у підготовці диверсій, був звільнений зі Збройних сил України через службову невідповідність навесні 2017 року.
Про це в коментарі УНІАН заявив начальник відділу – заступник начальника управління зв’язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович.

“Це був, за попередніми даними, громадянин України, який з листопада 2016 року по травень 2017 року проходив службу в одному з підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України. У травні цього року його було звільнено за статтею 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» через службову невідповідність даного колишнього військовослужбовця”, – сказав Венскович.

За його словами, на даний час ця людина “не має жодного відношення до Збройних сил України”.

Як повідомляла “Новинарня“, у ФСБ РФ заявили про затримання 12 серпня в окупованому Криму громадянина України Геннадія Лимешка, який нібито є “агентом СБУ” і мав намір здійснити “диверсії” на об’єктах інфраструктури в районі Судака.
Окупаційний суд у Сімферополі арештував його на два місяці – до 13 жовтня 2017 року.

У Службі безпеки України назвали “черговою провокацією і фейком” повідомлення ФСБ про затримання “агента СБУ” у Криму.

Геннадій Лимешко 1992 р.н. походить із смт Сахновщина Харківської області.

ФСБ РФ називає його учасником АТО і колишнім розвідником “глибинної розвідки” ЗСУ.
У сюжеті, який оприлюднили російські канали, побитий Лимешко зізнається в злочинних намірах і розповідає, що нібито проходив підготовку у складі ДРГ для диверсійних дій у Криму і на Донбасі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна