Мати затриманого в Криму Геннадія Лимешка вважає, що він зізнався під тортурами

 

Мати затриманого в окупованому Росією Криму Геннадія Лимешка Римма Рижкова вважає, що її син дав ФСБ свідчення під тиском і тортурами.

Про це вона розповіла 15 серпня в коментарі Крим.Реалії.

“Після затримання в нього ніс був збитий, і на щоці теж садна. На цьому відео й дурневі видно, що все замазане кремом, тільки око чорне. І розповідає як по писаному. А те, що він проходив навчання, ми чуємо вперше”, – сказала мати затриманого.

За словами Рижкової, востаннє її син виходив на зв’язок зі своєю дружиною 9 серпня. За словами матері, з травня Геннадій перебував у Маріуполі.

“Він поїхав з дому в травні цього року в Маріуполь на роботу. Дзвонив дуже рідко, частіше писав. Тільки всі переговори були на домашню тематику. У нього тут маленька дитина, немає ще й року. Дитина хворіє, він і поїхав на заробітки до Маріуполя”, – розповіла Рижкова.

Дружина затриманого Ірина Лимешко також переконана, що її чоловік не винен.

“Інформацію про його затримання побачила на телебаченні. Він не винен. Більше я нічого не можу сказати”, – зазначила жінка.

Як писала “Новинарня“, 12 серпня в окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали громадянина України Геннадія Лимешка, назвавши його “агентом СБУ” і звинувативши в “підготовці диверсій”.

Суд у Сімферополі арештував Геннадія Лимешка на два місяці. Російські спецслужби також оприлюднили відеокадри, на яких затриманий зі слідами побоїв на обличчі зізнається в підготовці диверсій нібито за вказівкою Служби безпеки, від якої він отримав 5 тисяч гривень за виконання завдання

В СБУ заяви ФСБ назвали провокацією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна