НАТО озброїлось новим безпілотником із висотою польоту до 18 км

 

НАТО прийняло на озброєння перший розвідувальний безпілотник виробництва американської компанії Northrop Grumman.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Літальний апарат завдовжки близько 15 метрів приземлився на авіабазі військово-морських сил альянсу Сігонелла на острові Сицилія після майже 22-годинного перельоту.

Всього на озброєння НАТО повинні надійти п’ять таких безпілотників.

За даними, представленими урядом ФРН, витрати на виробництво нових розвідувальних дронів склали близько 1,3 мільярда євро. Приблизно третину від цієї суми складають німецькі інвестиції.

Крім того, більше 130 військовослужбовців бундесверу будуть спрямовані для участі в системі наземного стеження НАТО. 122 з них будуть відряджені на базу Сігонелла.

Нові безпілотники створені на базі американської моделі дрона Block 40 Global Hawk, проте модифіковані відповідно до вимог Північноатлантичного альянсу. Вони здатні літати на висоті до 18,3 кілометрів, перебуваючи в повітрі до 32 годин.

Передбачається, що ці апарати можуть бути використані для польотів над Афганістаном.

Читайте також:
НАТО не хоче нової гонки озброєнь з Росією, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.