Фонд Пінчука придбав квартири в Києві для п’ятьох звільнених українських політв’язнів

 

Фонд Віктора Пінчука придбав квартири в Києві для п’яти звільнених українських політв’язнів Кремля: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Артура Панова та Олексія Сизоновича.

Як повідомляє “Новинарня“, придбані в будинках не старіші 2004 року будівництва, передає в четвер, 21 листопада, пресслужба фонду.

“Власники житла обирали квартири із декількох запропонованих варіантів у районах Києва, які були визначені ними як пріоритетні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що квартири готові для проживання.

Додамо, що 24 морякам, звільненим 7 вересня з російського полону, вручили сертифікати на двокімнатні квартири в Одесі на початку жовтня.

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.
В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
На вимогу Кремля Київ у числі 35-ти віддав низку громадян України.

24 моряки, включно з двома співробітниками СБУ, були незаконно захоплені в полон військами РФ в районі Керченської протоки, коли здійснювали перехід на МБАКах “Бердянськ”, “Нікополь” і буксирі “Яни Капу” з Одеси в Азовське моря 25 листопада 2018 року.

Читайте також:
Сенцову й Кольченку надали тимчасове житло, – омбудсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна