Рябошапка повідомив про підозру Дубневичу

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка повідомив про підозру народному депутату IX скликання Ярославу Дубневичу. 
Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 31 жовтня, інформує пресслужба ГПУ.

Дубневича підозрюють за ч. 5 ст. 191 ККУ: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

За версією слідства, нардеп лобіював виділення грошей з бюджету АТ “Укрзалізниця” на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємствах.

“Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів стрілочних переводів, запасних частин до них та комплектів роздільного скріплення згідно з матеріалами експертизи становили понад 93 млн грн”, – інформують речники ГПУ.

Зазначається, що процесуальне керівництво у провадженні здійснюють прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України, досудове розслідування – детективи Національного антикорупційного бюро України.

Як інформувала “Новинарня“, 31 жовтня Рада підтримала подання Рябошапки про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Ярослава Дубневича.

17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив у Раду подання, за яким нардепи мають дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності. Згодом Рябошапка повідомив, що на етапі реєстрації у Верховній Раді зараз перебуває три подання на народного депутата Ярослава Дубневича.

Дубневич заявляв, що 17 та 18 жовтня був у Раді, але не отримував копії подання генпрокурора на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше, 23 вересня, керівник “Укрзалізниці” Євген Кравцов заявив про передачу правоохоронцям матеріалів на братів Дубневичів, що стосуються закупівлі анкерів за завищеними цінами. За словами Кравцова, лише за сім місяців 2019 року через закупівлю одного виду анкерів (елемент, що скріплює колії) 2Укрзалізниця” зазнала більше 60 млн грн збитків. Ці звинувачення “Корпорації КРТ” братів Дубневичів заперечила.

Читайте також:
У приватному будинку екснардепа Дубневича проводять обшуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна