У приватному будинку екснардепа Дубневича проводять обшуки

 

Вранці у вівторок, 29 жовтня, у с. Зубра, що біля Львова, розпочалися обшуки в будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича.

Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Відомо також, що одночасно обшуки тривають ще у кількох будівлях, що належать Дубневичу.

Інформацію про обшук у приватному будинку Богдана Дубневича підтвердив співробітник НАБУ, який бере у ньому участь.

Водночас у пресслужбі НАБУ повідомили, що обушки стосуються відмивання грошей і ухилення від сплати податків “колишнім і чинним народними депутатами України”. Однак імена Богдана і Ярослава Дубневичів у повідомленні НАБУ не згадуються.

“За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину впродовж 2013 – 2018 років, легалізували понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом. Попередня правова кваліфікація – ст.ст. 209, 212 та 366-1 КК України”, – йдеться у повідомленні НАБУ.

Згодом Ярослав Дубневич підтвердив факт обшуків його та братового будинків, називаючи це “показухою”.

“Розуміючи бездоказовість і безперспективність політичної справи проти мене, влада і НАБУ терміново та цинічно проводять обшуки в моїх дітей та брата. Зрозуміло, що нічого цікавого для них і протизаконного не знайдуть, але це психологічний тиск перед розглядом у парламенті і показуха. Хочуть показати, що тепер їм дозволено все”, – написав на своїй сторінці у Facebook Ярослав Дубневич.

Колишній народний обранець Богдан Дубневич втратив депутатську недоторканність після поразки на парламентських виборах у липні 2019 року.

Натомість його молодший брат Ярослав Дубневич знову став депутатом Верховної Ради і для безпосередніх слідчих дій проти нього потрібна згода Верховної Ради. 17 жовтня новий генпрокурор Руслан Рябошапка скерував до Верховної Ради відповідне офіційне подання.

Раніше, 23 вересня, керівник “Укрзалізниці” Євген Кравцов заявив про передачу правоохоронцям матеріалів на братів Дубневичів, що стосуються закупівлі анкерів за завищеними цінами. За словами Кравцова, лише за сім місяців 2019 року через закупівлю одного виду анкерів (елемент, що скріплює колії) 2Укрзалізниця” зазнала більше 60 млн грн збитків. Ці звинувачення “Корпорації КРТ” братів Дубневичів заперечила.

Читайте також:
“Укрзалізниці” заблокували всі тендери на купівлю дизпалива, – Кравцов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна