САП готує нове подання на зняття недоторканності з нардепа Дубневича

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура доопрацьовує подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це повідомив керівник САП Назар Холодницький в інтерв’ю програми “Hard з Влащенко” на телеканалі ZIK.

“Я дав час на усунення всіх недоліків. Упевнений, що цього тижня або наступного подання на Дубневича буде повторно внесене до Генеральної прокуратури”, — сказав він.

Як повідомлялося, на початку поточного року ГПУ відправила на доопрацювання до САП подання на зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

У відомстві зазначили, що аналіз підготовленого прокурорами САП подання засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані.

В останній робочий день 2018 року до Генпрокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

Національне антикорупційне бюро у 2016 році розпочало розслідування справи про незаконне заволодіння газом компаніями народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

За даними слідства, підконтрольні Дубневичам підприємства, які володіють Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ, упродовж 2013–2015 років уклали низку угод про закупівлю у НАК “Нафтогаз України” природного газу для виробництва теплової енергії населенню за пільговою ціною. Насправді понад 300 млн. м³ газу використали не за цільовим призначенням, а для промислових потреб, чим завдали збитків на суму понад 1,4 млрд. грн.

У серпні обидві ТЕЦ перейшли в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Читайте також:
САП закрила справу проти Луценка через використання авто ГПУ на весіллі сина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна