Рада зняла недоторканність з Дубневича

 

Верховна Рада дозволила притягати до кримінальної відповідальності депутата з групи “За майбутнє” Ярослава Дубневича.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідне рішення парламент прийняв на засіданні в четвер, 31 жовтня.

Слідство вважає нардепа організатором корупційної схеми із заволодіння 93 млн грн “Укрзалізниці”.

Генпрокурор Руслан Рябошапка у виступі в ВР наголосив, що у слідства є достатньо доказів, щоб обґрунтувати вину Дубневича, передає “Українська правда”.

Натомість Дубневич у своєму виступі заявив, що у поданні відсутні докази дій, у яких його звинувачує прокуратура. Він вважає, що подання внесено з метою політичного популізму.

За зняття недоторканості з депутата проголосувало 332 депутати.

За надання згоди на затримання Дубневича проголосувало 241.

За арешт Дубневича проголосувало 229 депутатів.

Генпрокурор Рябошапка запевнив “Слуг народу”, що Дубневича не будуть затримувати прямо у залі Верховної Ради.

Як інформувала “Новинарня“, 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка направив у Раду подання, за яким нардепи мають дати згоду на притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності. Згодом Рябошапка повідомив, що на етапі реєстрації у Верховній Раді зараз перебуває три подання на народного депутата Ярослава Дубневича.

Дубневич заявляв, що 17 та 18 жовтня був у Раді, але не отримував копії подання генпрокурора на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Раніше, 23 вересня, керівник “Укрзалізниці” Євген Кравцов заявив про передачу правоохоронцям матеріалів на братів Дубневичів, що стосуються закупівлі анкерів за завищеними цінами. За словами Кравцова, лише за сім місяців 2019 року через закупівлю одного виду анкерів (елемент, що скріплює колії) 2Укрзалізниця” зазнала більше 60 млн грн збитків. Ці звинувачення “Корпорації КРТ” братів Дубневичів заперечила.

Читайте також:
У приватному будинку екснардепа Дубневича проводять обшуки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна