Мінні тральщики НАТО пришвартувалися в Одесі

 

До причалу Одеського морського вокзалу пришвартувалися мінні тральщики чотирьох країн альянсу – Іспанії, Румунії, Болгарії та Італії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 29 жовтня, інформує пресслужба оборонного відомства України.

“Ці кораблі несуть патрулювання в Середземному морі у складі другої постійної протимінної групи НАТО, а до Одеси вони прибули з дружнім візитом і перебуватимуть тут протягом тижня”, – йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, планується, що кораблі відвідає делегація НАТО на чолі з генсекретарем Єнсом Столтенбергом, візит якого до України розпочнеться з Одеси 30 жовтня.

Як відомо, 30 і 31 жовтня на запрошення української влади Північноатлантична рада на рівні послів на чолі з генсекретарем Єнсом Столтенберґом відвідає з візитом Україну.

30 жовтня Столтенберґ виступить із промовою перед курсантами Одеської військово-морської академії.

31 жовтня в Києві проведе засідання комісії НАТО-Україна з участю президента Володимира Зеленського, а також виступить із промовою у Верховній Раді.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня  у Брюсселі погодили новий формат співпраці України з НАТО.

Читайте також:
ССО у 2020 році залучатимуть до Сил реагування НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна