Росія вимагає від України визнання анексії Криму для “діалогу про морський кордон”

 

Заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко заявив про можливість врегулювання питання щодо українсько-російського морського кордону в разі визнання Україною анексії Криму.

Про це Руденко заявив у вівторок, 22 жовтня, передає “Еспресо” із посиланням на російські ЗМІ.

При цьому російський дипломат припустив, що у питанні врегулювання може йтися про ст. 298 Конвенції ООН з морського права 1982 року, що передбачає застосування процедури за умови відсутності невирішених територіальних суперечок.

“Якщо посилання на дану процедуру означає готовність української влади визнати суверенітет Росії над Кримським півостровом, це, звичайно, могло би стати хорошою основою для врегулювання питання про морське розмежування між нашими країнами”, – сказав Руденко.

При цьому російський урядовець висловив думку, що в питанні розмежування акваторії Азовського моря зазначену Конвенцію застосовувати не можна, оскільки це море вважається внутрішніми водами двох країн і розмежування в ньому, на думку МЗС РФ, має відбуватися на основі двосторонніх угод.

Як писала “Новинарня“, в ООН визнали порушення Росією Женевських конвенцій через зміну демографії окупованого Криму.

Читайте також:
У Криму силовики на бронетехніці нагрянули в “неправильну” мечеть під час молитви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.