У Криму силовики на бронетехніці нагрянули в “неправильну” мечеть під час молитви

 

У Криму окупаційні російські силовики зі зброєю і в масках приїхали в мечеть села Курці (Українка) Сімферопольського району під час п’ятничної молитви.

Про це надвечір 11 жовтня повідомила “Кримська солідарність”.

Силовики приїхали на двох ” Газелях” і бронеавтомобілях “Тигр” і “Патріот”.

За словами правозахисників, силовики повідомили мусульманам, що причиною їхнього візиту в мечеть була перевірка електролічильників та документів на оформлення землі. Після цього вони залишили територію мечеті.

Тим часом “Муфтіят Криму” опублікував іншу версію візиту співробітників спецслужб: “Духовне управління мусульман Криму та м. Севастополь повідомляє, що в даний час в селищі Курці відсутня офіційно зареєстрована релігійна громада, а також немає призначеного ДУМКом імама, відповідального за релігійні заходи та богослужіння в мечеті, що є порушенням чинного законодавства [Росії]. Крім того, Духовне управління мусульман Криму та м. Севастополь не має інформації щодо характеру проповідей, які проводяться в мечеті щоп’ятниці”.

Читайте також:
Окупанти посадили на 1,5 роки суворого режиму херсонця, який їхав до Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна