Бойовик “ДНР” отримав 10 років ув’язнення

 

Артемівський міськрайонний суд засудив мешканця Макіївки до 10 років в’язниці за участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань “ДНР”.

Про це інформує пресслужба прокуратури Донецької області.

Проте 28-річний бойовик Максим Азаренков запевняє, що будучи командиром БМ-21 “Град” у бригаді “Кальміус” (“ДНР”) не знав, що служить в окупантів.

Як йдеться у вироку, Максима Геннадійовича Азаренкова визнали винним у злочині, передбаченому частиною 1, статті 258-3 Кримінального кодексу України. Під створенням терористичної організації, як зазначено у вироку, мається на увазі участь бойовика у 2014–2015 роках у загонах донецьких бойовиків: він із власної ініціативи пристав до бригади “Кальміус”, де дослужився до командира бойової машини та машини залпового вогню.

Азаренков “отримував заробітну плату в розмірі 15 тис. рублів, участі у бойових діях не брав. Після звільнення зі служби працював на шахті, потім жив за рахунок випадкових заробітків”, йдеться у повідомленні суду.

Бойовика затримали військовослужбовці Збройних сил України в Бахмутському районі 17 лютого 2019 року.

Під час судових слухань обвинувачений своєї провини в інкримінованому злочині не визнав, намагаючись видати себе за цивільну особу, яка в темряві випадково натрапила до блокпост ЗСУ.

Проте суд визначив доводи сторони обвинувачення вичерпними і обґрунтованими та за скоєння особливо тяжкого злочину проти своєї держави виніс чоловікові обвинувальний вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писала “Новинарня“, у Запоріжжі винесли вирок “підривникові” на службі “ДНР”, який намагався скоїти терористичний та був затриманий контррозвідкою СБУ.

Читайте також:
Агента ФСБ з Кременчука засудили до 12 років тюрми за держзраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна