Пластид на дитячому майданчику в Запоріжжі: “ДНРівця” засудили до 5 років

 

У Запоріжжі винесли вирок “підривникові” на службі “ДНР”, який намагався скоїти терористичний та був затриманий контррозвідкою СБУ. Жовтневий райсуд міста відміряв чоловікові п’ять років позбавлення волі.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 8 жовтня, повідомив пресцентр СБ України.

“Під час досудового розслідування слідчі органів безпеки встановили, що уродженець РФ, мешканець Донецької області, був завербований представниками так званого «МДБ ДНР». Він пройшов підготовку у навчальному центрі бойовиків з вибухотехнічної справи та отримав завдання на скоєння теракту.
Для його виконання найманець прибув до Запоріжжя із підготовленим дистанційним саморобним вибуховим пристроєм потужністю майже півтора кілограма пластиду. Він планував встановити та підірвати його у густонаселеному районі обласного центру. За задумом кураторів, вибух мав призвести до чисельних людських жертв і дестабілізації суспільно-політичної обстановки у регіоні”, – розповіли в СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали “підривника” неподалік місця запланованого теракту одразу після спроби ініціювати вибух.

Як інформувала “Новинарня“, про це Служба безпеки України оголосила 7 червня 2019 року. Зазначалося, що “інформація про вибуховий пристрій надійшла до Центрального апарату Служби – і група, сформована т.в.о. Голови СБУ Іваном Бакановим, виїхала до Запоріжжя для відслідковування зловмисника”.
Відтак співробітники СБУ контролювали мешканця ОРДО з моменту перетину лінії розмежування.

Ішлося про те, що в Запоріжжі зловмисник заклав вибухівку поблизу дитячого майданчика, пристрій активувався за допомогою мобільного телефону. Співробітники СБУ таємно від виконавця дезактивували вибуховий пристрій.

Фото: прес-центр СБУ

“Для забезпечення стовідсоткової безпеки громадян о шостій ранку була здійснена евакуація мешканців прилеглих будинків та обмежено в’їзд на прилеглу територію. В інтересах слідства правоохоронці здійснили аудіо-, відео-, фотофіксацію закладання вибухівки”, – інформувала СБУ в червні.

“Після того, як зловмисник вийшов за межу й намагався активувати пристрій, він поїхав до готелю, подивився новини – не побачивши інформації про надзвичайні події, повернувся до місця закладання вибухівки», ‒ зазначав начальник Департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров.

На суді зловмисник повністю визнав провину у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Жовтневий районний суд Запоріжжя призначив “підривнику” покарання у вигляді позбавлення волі терміном на п’ять років.

Читайте також:
Підірвана “Стіна”: харківська терористка Ковтун отримала 11 років тюрми. Але може піти на обмін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна