Затриманий Гладковський оголосив голодування

 

Затриманий правоохоронцями керівник корпорації “Богдан”, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський оголосив голодування.

Про це говориться у повідомленні, розміщеному на сайті корпорації ввечері 17 жовтня.

“Олег Гладковський називає незаконним його затримання та на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів оголошує голодування. За його словами, жодних обмежень на виїзд за кордон ніколи не було. Повісток із викликами на допит чи проведення слідчих дій не надсилалось”, – говориться в повідомленні корпорації.

Гладковський запевняє, що весь час співпрацював із детективами НАБУ, надаючи свідчення та необхідні пояснення.

“За останні пів року, відколи я повернувся до корпорації «Богдан», я десятки разів вилітав за кордон для участі у перемовинах із бізнес-партнерами і завжди повертався в Україну”, – зазначив він,  називаючи сьогоднішнє затримання “брудним піаром”.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня ексзаступника секретаря РНБО, колишнього ділового компаньйона Петра Порошенка Олега Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію України через аеропорт “Бориспіль.
У Національному антикорупційному бюро зазначили, що Гладковський підозрюється у зловживанні службовим становищем.

Згодом з’ясувалося, що Гладковський  затриманий у справі закупівлі для потреб оборонної сфери автомобілів МАЗ, які перебрендувалися і проходили “викруткову збірку” на автомобілі “Богдан”. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі екснардеп Сергій Лещенко. За його даними (вочевидь із джерел НАБУ), така техніка поставлялася для потреб оборони без проведення тендеру.

Водночас син, Ігор Гладковськи, розповів, що батька затримали не у справі про розкрадання в оборонці, а через картину “Обличчя війни”, яку він придбав (портрет Володимира Путіна, виконаний із гільз – доказ агресії РФ) і не вніс у декларацію.

Читайте також:
“Щоб швидко і сподобалося людям”:
Зеленський проводив наради, щоб швидше влаштувати посадки “на вимогу вулиці”

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила сюжет, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою у 2015-2016 роках через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам із системи “Укроборонпрому” деталі й комплектуючі контрабандою з Росії, а також деталі з українських військових частин за цінами, завищеними у два-чотири рази. За даними журналістів, обсяг розкрадань становить мінімум 250 млн. грн.

Денис Бігус зазначив, що частиною їхнього розслідування стали матеріали, які на адресу редакції надіслав електронною поштою невідомий відправник. Цей файл зокрема включає листування фігурантів справи.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні зокрема заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (колишнє прізвище Свинарчук), який раніше був бізнес-партнером Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” – голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У програмі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, зокрема ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Однією з прокладок нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент Петру Порошенкові.

Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму. Він попросив тимчасово призупинити його повноваження на посаді, і за рішенням Порошенка Гладковський був тимчасово відсторонений.

Тодішній президент закликав антикорупційні органи неупереджено розслідувати факти опублікованих корупційних скандалів в оборонному секторі.

Читайте також:
“Винен? Так садіть!” Луценко розповів про деталі розслідування у “справі Гладковського”

У корпорації “Богдан” прокоментували затримання Гладковського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.