У корпорації “Богдан” прокоментували затримання Гладковського

 

У корпорації “Богдан” затримання співробіниками НАБУ колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського біля аеропорту “Бориспіль” назвали безпідставним і політично заангажованим.

Відповідну інформацію оприлюдили на сайті корпорації у четвер, 17 жовтня.

У повідомленні йдеться, що Гладковський не мав наміру залишити Україну, а прямував на світову виставку автобусної техніки Bus world 2019, яка розпочинає свою роботу 18 жовтня у Брюсселі.

“Він був офіційно запрошений на цей захід і мав на меті взяти участь у низці запланованих ділових перемовин, як очільник провідної автомобілебудівної корпорації”, – зазначають у корпорації.

“Після закінчення державної служби Олег Гладковський офіційно повернувся до управління корпорацією і в цьому статусі неодноразово виїздив за кордон і повертався в Україну. Отже, зручна для багатьох версія про начебто спробу залишити Україну не витримує жодної критики”, – йдеться у повідомленні.

У корпорації вважають, що “дії силовиків дуже схожі на політично вмотивовані, як це було з обшуками просто у переддень виборів, і вказують на керування силовими відомствами держави у ручному режимі на догоду гарній телевізійній картинці та відволіканню соціальної уваги від реальних проблем у економіці країни”.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила сюжет, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою у 2015-2016 роках через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам із системи “Укроборонпрому” деталі й комплектуючі контрабандою з Росії, а також деталі з українських військових частин за цінами, завищеними у два-чотири рази. За даними журналістів, обсяг розкрадань становить мінімум 250 млн. грн.

Денис Бігус зазначив, що частиною їхнього розслідування стали матеріали, які на адресу редакції надіслав електронною поштою невідомий відправник. Цей файл зокрема включає листування фігурантів справи.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні зокрема заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (колишнє прізвище Свинарчук), який раніше був бізнес-партнером Петра Порошенка, екс-керівник “Укрспецекпорту” – голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, директори підприємств та інші посадові особи держконцерну.

У програмі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, зокрема ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Однією з прокладок нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що належав на той момент Петру Порошенкові.

Ігор Гладковський заявив, що подасть до суду на авторів фільму. Він попросив тимчасово призупинити його повноваження на посаді, і за рішенням Порошенка Гладковський був тимчасово відсторонений.

Тодішній президент закликав антикорупційні органи неупереджено розслідувати факти опублікованих корупційних скандалів в оборонному секторі.

Читайте також:
“Винен? Так садіть!” Луценко розповів про деталі розслідування у “справі Гладковського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.