“Щоб швидко і сподобалося людям”: Зеленський проводив наради, щоб швидше влаштувати посадки “на вимогу вулиці”

 

Соня Кошкіна (Ксенія Василенко)
журналістка, шеф-редактор сайту LB.ua

(телеграм)

Коли багато і довго говориш, є шанс проговоритися.

Спершу – пряма мова [президента Володимира Зеленського], потім розповім суть.

Отже.

Цитата: “Коли я прийшов, на другий день думав, що ми будемо садити всіх корупціонерів. При цьому коли перші наручники надягнули, всі сказали: «Ай-я-яй, президент не має права впливати на правоохоронні органи». Я: ОК, але я можу збирати наради і говорити з правоохоронцями, які їхні дії? Ага, так можна. А якщо ходить бандит по вулиці, мені дзвонять і кажуть: «Ця людина вбиває, бреше, була депутатом»… Я можу їх запитати: де посадки таких людей? – «Ну, ви можете [запитати], але дуже акуратно». Тобто я повинен ще слова підбирати! Не дай Боже, це буде вплив… Вийдіть на вулицю і в ста людей запитайте: «Пашинський – бандит? Я вам сто зі ста даю, люди скажуть «так».”

Тепер розповідаю.

Певний час тому я дізналася, що в офісі президента дійсно проводилася велика нарада з силовиками на предмет того, “а де посадки?”. Причому не просто посадки, а “щоб швидко і сподобалося людям”.

(Не)законність – не важлива. Не жартую.

Саме в такій тональності було обговорено.

Ключове – “швидко” і “щоб сподобалося людям”.

У рамках розмови визначили чотири пріоритетні справи.

Перша – Порошенко (тут все зрозуміло).

Друга – Пашинський.

Третя – Жеваго (його вчора в розшук оголосили).

Четверту я поки не знаю. Займаюся.

Чесно кажучи, я не повірила спершу. Подумала, що джерело не так передає сенс – недоговорює, спотворює і т.ін.

Тому що не можуть в ОП обговорювати порядок (!) і пріоритетність (!) справ, щоб “швидко” і “сподобалося людям”. Саме так, що “вийдіть на вулицю і запитайте” (тут дивлячись у якому місті виходити – головне, до Львова або Самбора не завіятися випадково).

Але виявилося, що [обговорювали] не тільки в ОП, а ще й із вузьким колом депутатів, які… голосували за це руками (проти висловилися вісім осіб).

Тут я остаточно прифігіла і стала посилено перевіряти. Все підтвердилося.

Чому не написала відразу? Джерел було два. Надійних, перевірених, але два. А в мене стара звичка: спиратися на три. Завжди. Особливо якщо мова про настільки серйозні речі.

Ну а раз сам Володимир Олександрович все підтвердив, то хто я, щоб мовчати?

“…Вийдіть на вулицю і у ста чоловік запитаєте бандит чи Тимошенко”. “А що, так можна було?” – запитав би Віктор Федорович.
Шикардосний аргумент.

Читайте також:
Поясніть Зеленському, що він говорить англійською на рівні вождя африканського племені, і це небезпечно для держави, – Омелян

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна