Екснардеп-олігарх Жеваго оголошений у розшук

 

Держбюро розслідувань оголосило в розшук екснардепа, колишнього власника банку “Фінанси і кредит” Костянтина Жеваго.

Про це у середу, 9 жовтня, повідомив директор ДБР Роман Труба, передає агенство “Українські новини”.

“Він оголошений у розшук”, — сказав Труба.

За словами директора ДБР, вживаються заходи для оголошення Жеваго в міждержавний розшук, а також для обрання йому заочного запобіжного заходу у вигляді арешту.

У реєстрі осіб, які переховуються від органів влади, Жеваго поки що немає.

Нагадаємо, 27 вересня в Держбюро розслідувань заявили, що заочно вручили Жеваго підозру у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку “Фінанси і кредит”.
У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він не з’явився в ДБР для вручення підозри і допиту, адже перебуває на лікуванні за кордоном. Жеваго заперечує будь-які звинувачення. У справі про розтрату 2,5 млрд грн банку фігурує також низка колишніх топменеджерів фінустанови.

Національний банк України 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. На момент ухвалення цього рішення Жеваго опосередковано володів 97,67% акцій. Ліквідація банку має завершитися до 17 грудня 2020 року.

Як писала “Новинарня“, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

Читайте також:
Заступника генпрокурора часів Януковича зняли з розшуку. Тепер він – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна