Заступника генпрокурора часів Януковича зняли з розшуку. Тепер він – нардеп

 

Колишнього першого заступника генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки, народного депутата Рената Кузьміна більше немає у базі осіб, які переховуються від органів влади, на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляє “Новинарня“, увагу на це в четвер, 5 вересня, звертають журналісти “Bihus.Info”.

ЗМІ зазначає, що 3 вересня прізвище Кузьміна ще знаходилося у базі розшуку. Станом на 5 вересня його ім’я в розшукових обліках МВС не відображається.

Крім того, Кузьмін пройшов до Ради у списку партії “Опозиційна платформа – За життя” та отримав посвідчення депутата. Номер у списку – 35.

Журналісти-розслідувачі намагалися з ним спілкуватися у кулуарах Верховної Ради, втім, Кузьмін був не надто охочим до спілкування з пресою.

Як відомо, 21 серпня Кузьмін заявив, що не є підозрюваним у жодній справі, порушеній відносно нього Генпрокуратурою. За його словами, останні п’ять років він знаходився в Україні і “дуже багато людей, включаючи державних чиновників і представників спецслужб, допомагали йому уникати незаконного арешту”, переховуючи у різних місцях.

Кузьміну 21 серпня суд мав обрати запобіжний захід у справі про нібито заволодіння землею в “Пущі-Водиці” та незаконне будівництво будинку на ній. За словами Кузьміна, засідання не відбулося, тому що “прокурори втекли”. Засідання перенесли на 12 вересня.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Кузьміна кандидатом в народні депутати від партії “Опозиційна платформа — За життя”. У список цієї партії Кузьмін включений під №35.
Причина скасування реєстрації Кузьміна — невиконання вимоги закону щодо п’ятирічного терміну проживання в Україні до виборів.
Шостий апеляційний адміністративний суд Києва 11 липня скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації Кузьміна. Центрвиборчком оскаржив це рішення у Верховному суді.

16 липня 2019 року Верховний суд дозволив Кузьміну балотуватися в Раду. 

Читайте також:
Баканов в СБУ зібрав нараду щодо реєстрації кандидатами у ВР Клюєва, Шарія й Кузьміна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна