Суд скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації Кузьміна

доповнено

Шостий апеляційний адмінсуд скасував відверто незаконну постанову ЦВК про скасування реєстрації колишнього заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна кандидатом у народні депутати України.

Про це його адвокат Артем Захаров написав у Facebook.

“Шостий апеляційний адміністративний суд скасував відверто незаконну постанову ЦВК про скасування реєстрації Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати України. Прогнозую агонію у певних осіб та бажання посилити незаконний тиск на ЦВК”, — написав Захаров.

У списку партії “Опозиційна платформа — За життя” Кузьмін йде під №35 у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Своєю чергою прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган відреагувала на цю інформацію у Facebook так: Він стане народним депутатом України!?! До речі, не чула жодного слова обурення від лідерки “Батьківщини” та її адвоката. Чи вони готові сидіти поруч в залі, обідати в одній столовці, а там і обніматися за колонами зали ВР?”.

Зазначимо, що Генеральна прокуратура України підозрює Кузьміна у скоєнні низки злочинів та надсилала до ЦВК звернення щодо скасування його реєстрації. Зокрема, Кузьміна підозрюють у відмиванні незаконно здобутого майна та інших особливо тяжких злочинах. Однак правоохоронці не можуть встановити місце перебування Кузьміна. Ймовірним місцем його перебування вважається Росія або територія анексованого Криму. За останніми даними, Кузьмін перебував у Ялті станом на 2017 рік.

Як повідомляла “Новинарня“, 5 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Кузьміна кандидатом у народні депутати від партії “Опозиційна платформа — За життя” в багатомандатному виборчому окрузі.

Читайте також:
ЦВК скасувала реєстрацію кандидата “Слуги народу” з ізраїльським громадянством

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна