ЦВК скасувала реєстрацію кандидата “Слуги народу” з ізраїльським громадянством

 

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Олександра Куницького, який балотувався від партії “Слуга народу” за округом №169 у Харкові.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Відповідне рішення про скасування реєстрації Куницького ухвалили на засіданні у четвер, 11 липня.

Підставою рішення стала невідповідність кандидата критеріям, що дозволяють балотуватися у нардепи. У діях кандидата помітили порушення, яке заважає йому балотуватися. А саме – він не проживав на території Україні останні п’ять років.

У комісії розповіли, що до них надійшла скарга від іншого кандидата в депутати в окрузі Куницького №169 Олега Петріченка, у якій той просив скасувати реєстрацію конкурента, оскільки він припинив громадянство України.

ЦВК перевірила і встановила, що протягом останніх 5 років Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищував дозволені законом 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 року до 5 грудня 2015 року). Сам кандидат заявив, що їздив у відрядження, але, кажуть у комісії, відповідних доказів не надав. Зокрема, стверджував кандидат, у відрядженнях він виконував редакційні завдання “1+1 продакшн”.

“Таким чином, Куницьким О.О. не дотримано вимоги Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року”, — кажуть у ЦВК.

Як повідомлла “Новинарня“, Куницький підтвердив, що з 12 років є громадянином Ізраїлю. За його словами, з моменту подачі заяви в ЦВК, Куницький написав заяву в Генеральне консульство Ізраїлю в Києві про відмову від ізраїльського громадянства. Водночас за декілька днів до цього Куницький стверджував, що подав “усі необхідні документи до Центральної виборчої комісії, де їх перевірили і жодних порушень не знайшли”.

Зазначимо, що Центрвиборчком раніше також повідомив “Слузі народу” про подвійне громадянство чотирьох кандидатів. Крім Олександра Куницького, подвійне громадянство мають Андрій Холодов, Михайло Соколов та Валерій Божик.

Читайте також:
Кандидат від “Слуги народу” має ізраїльський паспорт і служив у ЦАХАЛі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна