Кандидат від “Слуги народу” має ізраїльський паспорт і служив у ЦАХАЛі. ФОТО

 

Харківський блогер Олександр Куницький, який балотується в народні депутати від партії “Слуга народу” у 169-му окрузі в Харкові, проходив службу в ізраїльській армії та має паспорт Ізраїлю.

Про це заявив позафракційний народний депутат Андрій Денисенко.

У себе в “Фейсбуці” Денисенко повідомив, що Куницький у 2019 році неодноразово відвідував Росію і при цьому іноді використовував паспорт громадянина Ізраїлю, а в 2015-му році блогера депортували з України за порушення прикордонного режиму.

Також Денисенко виклав фотодоказ служби Куницького в армії іноземної держави.

“З новин почув, що штаб “Слуги народу” нарешті звернув свою увагу на доведений факт наявності у їх кандидата в народні депутати Олександра Куницького подвійного громадянства. Тому хочу полегшити пошук і аналіз фактів і додаю ще один важливий доказ – фотографію Куницького з його військовим товаришем”, – написав Денисенко.

Нардеп уточнив, що служити в армії Ізраїлю (ЦАХАЛ) мають право та обов’язок лише громадяни цієї країни.

Інше ото з Куницьким у ЦАХАЛі виклав нардеп Ігор Мосійчук:

Також журналісти знайшли в YouTube відео, датоване 2014 роком. На відео Куницький підтверджує, що знаходиться в Ізраїлі і готується прийняти присягу для проходження служби в ізраїльській армії.

У партії “Слуга народу” поки ніяк не коментують опубліковані знімки і скандал із подвійним громадянством Олександра Куницького, що заборонене українським законодавством.

По одному округу з Куницьким балотуються зокрема нинішні нардепи Олександр Грановський та Олександр Кірш.

На сайті ЦВК про Олександра Олеговича Куницького повідомляється: “…Народився 25 серпня 1983 року в місті Запоріжжі, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ “СЛУГА НАРОДУ”.

Читайте також:
В’ятрович нагадав, що “депутат – слуга народу” – цитата Сталіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна