87 капканів на Софіївській площі: у Києві відбулася акція “В’язні Кремля”

 

У вівторок, 15 жовтня, правозахисники провели на Софіївській площі у Києві  акцію “В’язні Кремля”, щоб довести до громадськості інформацію про чинну ситуацію з українськими політв’язнями.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Правозахисні організації встановили на площі 87 капканів – саме така кількість громадян України нині незаконно позбавлені волі у в’язницях Росії й окупованого українського Криму.

Як зазначають організатори акції, після звільнення 11 політв’язнів та 24 військовополонених моряків, за гратами у політично мотивованих справах донедавна залишилося ще щонайменше 86 українців. Більше того, цей список знову почав зростати: додався ще один, 87-й політв’язень – 9 жовтня окупаційна влада Криму заарештувала активіста Олега Приходька.

З мікрофоном — режисер, колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов, крайній ліворуч — колишній політв’язень, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров

Під час акції родичі полонених і правозахисники поділились історіями та прикладами безправ’я і залякування, які чинить Росія, а також розповіли, що має зробити українська влада, щоб надати правовий статус та соціальні гарантії політв’язням та їхнім родинам.

Володимир Балух

Ішлось і про те, яку підтримку можуть надати політв’язням звичайні громадяни.

Серед інших, участь в акції взяли нещодавні політв’язні Кремля Олег Сенцов, Володимир Балух та Ільмі Умеров.

Читайте також:
Верховний суд РФ підтвердив вирок українським політв’язням Дудці й Бессарабову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна