Окупанти в Криму викрали проукраїнського активіста Приходька

 

Окупаційні силовики в кримському місті Саки у середу, 9 жовтня, викрали зі свого будинку проукраїнського активіста Олега Приходька.

Про це повідомляє український політик з Євпаторії, народний депутат України VIII скликання Едуард Леонов у Facebook.

“Увага! Окупанти в Криму викрали українця Олега Приходька. 9 жовтня 2019 року увірвалися в будинок в місті Саки і вивезли в чому він був”, – йдеться у повідомленні Леоніва.

ATR повідомляє, що Приходька кілька разів викликали в окупаційну “прокуратуру” в Саках. У лютому 2019 року силовики на півострові провели обшук в його будинку, під час якого вилучили українську символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку українця відвезли на допит в ФСБ, де розпитували про його діяльність і зв’язки на материковій частині України.

А влітку 2016 року окупаційні силовики кілька разів затримували активіста нібито за українські номерні знаки на його автомобілі.

Як писала “Новинарня“, нещодавно Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарського блогера та активіста “Кримська Солідарність” Нарімана Мемедемінова винним в публічних закликах до терористичної діяльності, і засудив його до 2,5 років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Читайте також:
У Херсоні з СІЗО випустили підозрюваного у сприянні окупації Криму Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна