Новий обмін з РФ – на вирішальній стадії, будуть три групи, – Пристайко

 

Процес чергового обміну утримуваними особами між Росією і Україною перебуває на вирішальній стадії, планується обміняти три групи людей.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв’ю “Радіо Свобода” 12 жовтня.

Водночас він пояснив відсутність конкретики для ЗМІ: “У цих процесах кожне сказане слово завжди може зіграти драматичну роль. І я просто намагаюся не говорити ні про дати, ні про кількість осіб для обміну, ніяких не давати даних. Тому що дійсно доля кожної конкретної людини, яка сидить за ґратами, може вирішитися просто неуважно сказаним словом”.

“Саме тому я хочу сказати, що цей процес знаходиться на вирішальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати”, – додав Пристайко.

На уточнювальне запитання, про яких саме полонених йде мова, міністр відповів, що планується обміняти три групи людей.

“Цей обмін значно більш складний (ніж попередній – “Н”), і він складається з декількох груп людей. Серед них є групи всі, і навіть ще одна група є теж там. Скажімо так, три групи людей, які ми хочемо обміняти”, – зазначив Пристайко.

Читайте також:
“Євромайдан СОС”: у Росії лишаються 86 українських політв’язнів. СПИСОК

Як інформувала “Новинарня“, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі “35 на 35”.

В Україну повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних осіб – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.

Моряків повернули в рамках обміну, попри те, що Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію безумовного звільнити полонених українських моряків і три захоплені судна.

Читайте також:
У полоні ОРДЛО залишаються 227 українців, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна