Український фільм “Додому” ввійшов у лонглист премії “Оскар”

 

Американська кіноакадемія оприлюднила довгий список американської кінопремії “Оскар” у номінації “Міжнародний повнометражний фільм”.

Як передає “Новинарня“, до нього увійшли фільми з 93 країн світу. Три країни представлятимуть свої фільми вперше – Гана, Нігерія та Узбекистан.

Серед них є фільм Нарімана Алієва “Додому”, який висувається на американську кінопремію від України.

Також у списку є фільм Вацлава Маргоула “Розфарбоване пташеня”. Цей фільм знятли за підтримки Держкіно України за однойменним бестселером польсько-американського письменника Єжи Косинського. Його на “Оскара” висунула Чехія.

Як писала “Новинарня“, фільм Нарімана Алієва брав участь у Каннському фестивалі. В український прокат він виходить уже 7 листопада. Державне агентство України з питань кіно виділило 700 тис. грн на промокампанію стрічки закородоном, з можливим дофінансуванням.

Головний герой картини, Мустафа, втратив старшого сина унаслідок військових дій на сході України. Він вирішує поховати дитину на батьківщині у Криму.
Разом із молодшим сином  батько вирушає у подорож, яка залишить глибокий слід на їхніх стосунках, йдеться у синопсисі стрічки. Головні ролі у фільмі зіграли Ахтем Сеїтаблаєв та Ремзі Білялов.

За сюжетом картини “Розфарбоване пташеня”, єврейська пара намагається захистити свою дитину від Голокосту, і відправляє сина до родичів у село десь у Східній Європі. Дитина змушена податися у подорож диким і ворожим світом, що керується тільки місцевими правилами, забобонами і віруваннями.

Разом із головним героєм, 11-річним Петром Котляром з чеського Крумлова, у фільмі зіграли чимало відомих акторів та світових зірок — Удо Кір, Джуліан Сендз, Баррі Пеппер, Гарві Кейтель та Стеллан Скааргард.

Шортлист із десятка фільмів оголосять 16 грудня 2019 року. Перелік номінантів — 13 січня 2020 року.

Урочисте вручення 92-ї премії “Оскар” відбудеться 9 лютого 2020 року в театрі “Долбі” в Лос-Анджелесі.

Читайте також:
У мережі показали перший офіційний тизер фільму “Черкаси”. ВІДЕО

Історичний екшн “Чорний ворон” виходить в прокат 5 грудня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна