Україна обрала фільм-претендент на “Оскар”

 

Український оскарівський комітет обрав драму Нарімана Алієва “Додому” як національного претендента на премію “Оскар” за найкращий фільм іноземною мовою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 23 серпня, йдеться на сторінці у соцмережі Facebook Українського оскарівського комітету.

“Український оскарівський комітет обрав фільм-кандидата від України – фільм “Додому”, режисер Наріман Алієв. Вітаємо команду фільму”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, цього року в національному відборі на висування фільму на премію “Оскар” участь брав лише один український фільм – кінострічка режисера Нарімана Алієва “Додому”.

Фільм “Додому” (“Evge” – кримськотатарською) – повнометражний дебют українського і кримськотатарського режисера Нарімана Алієва. Сюжет стрічки розповідає, як батько з молодшим сином їдуть в окупований Крим ховати старшого, який загинув під час війни на Донбасі. Батька зіграв відомий український і кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Фільм став одним із переможців конкурсу кінопроектів патріотичного спрямування Міністерства культури України 2018 року.

Як інформувала “Новинарня“, на Каннському кінофестивалі Україна також представила фільм про кримських татар “Додому”. 

Читайте також:
У мережі показали перший офіційний тизер фільму “Черкаси”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна