У мережі показали перший офіційний тизер фільму “Черкаси”. ВІДЕО

 

У мережі показали перший офіційний тизер екшн-драми режисера Тимура Ященка “Черкаси”  про оборону однойменного корабля, мінного тральщика, заблокованого російськими військами в бухті озера Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 23 серпня, інформує на сторінці у соцмережі Facebook компанія Film.ua.

“Історія про мінний тральщик “Черкаси” надзвичайно глибока: насправді, йдеться про боротьбу не тільки за корабель, а й за всю Україну. Нам приємно бути частиною такого важливого проєкту, який залишається актуальним і сьогодні. Символічним є те, що презентуємо тизер і постер до Дня Незалежності України. Ми віримо в його успіх і докладемо максимум зусиль для того, щоб глядач пішов подивитися цей фільм”, — зазначив керівник MMD UA Роман Мартиненко.

Прем’єра фестивальної версії драми «Черкаси» відбулася 16 липня 2019 року на Одеському міжнародному кінофестивалі. Всеукраїнська прем’єра фільму запланована до 6-ї річниці анексії Криму.

Фільм був створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ВМС ЗС України, краудфандингової платформи “Велика Ідея”, Міжнародного фонду “Відродження”, Львівської міської ради, Львівської обласної адміністрації, Черкаської обласної адміністрації.

Як інформувала “Новинарня“, зйомки стрічки розпочалися у квітні 2017 року в Очакові та Миколаєві.

Читайте також: 
В Одесі на кінофестивалі представлять однойменний фільм про тральщик “Черкаси”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.