Українські бійці взяли участь у Кошицькому міжнародному марафоні миру

 

У неділю, 6 жовтня, у словацькому місті Кошице відбувся Міжнародний марафон миру (Kosice Peace Marathon), у якому взяли участь десять українських ветеранів бойових дій на Сході України.

Про це повідомляє АрміяInform.

Цього року Кошицький марафон зібрав понад 14500 спортсменів. Ветерани АТО подолали три дистанції: 42, 21 кілометра та 4300 метрів. Серед української команди бійців, які зазнали тяжких поранень під час бойових дій, немає професійних спортсменів. Це люди, які пройшли Іловайськ, Дебальцеве, пережили події в Донецькому аеропорту та інших гарячих точках Донбасу.

Головна мета ветеранів – не перемога в марафоні, а привернення уваги міжнародної спільноти до подій в Україні, а саме до російської агресії на Сході.

“Ми хочемо показати, що війна в Україні ще не закінчена, але такі спільні акції об’єднання та співпраці країн заради миру дуже важливі. Війна триває шостий рік. Але вона повинна закінчитися. Питання в тому, як закінчитися, щоб інтереси України не були втрачені, і світ звернув на це увагу!”, – зазначає один із учасників марафону, уповноважений президента з питань реабілітації ветеранів бойових дій АТО Вадим Свириденко.

Участь у марафоні миру – це також демонстрація можливої реабілітації воїнів через спортивні програми, адже ця проблема актуальна для багатьох країн світу.

Марафон у Кошице вперше відбувся 1924 року. Він вважається найстарішим марафоном в Європі, першим у світі був Бостонський марафон, який 1897 року відбувся з ініціативи місцевої асоціації атлетів.

Як писала “Новинарня“, проєкт реабілітації військових через спорт запустять у кожній області України.

Читайте також:
“Ветеранська десятка” в рамках Київського марафону зібрала три сотні учасників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна