Проєкт реабілітації військових через спорт запустять у кожній області

 

У Києві на НСК “Олімпійський” відбулося відкрите спільне тренування ветеранів АТО/ООС, які зазнали поранень унаслідок війни, з відомими українськими легкоатлетами. Цей проєкт реабілітації через спорт для ветеранів війни діє вже рік на волонтерських засадах. Невдовзі планується його реалізація на державному рівні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів Уповноважений Президента України з питань реабілітації УБД Вадим Свириденко, передає “Армія.Інформ”.

“Завдяки цьому проєкту реабілітації наші побратими долають дистанції з бігу на 10 та 42 кілометри. Впроваджено забіги ветеранів війни на чемпіонатах України з легкої атлетики. Поранені воїни показують високі результати у закордонних марафонах в США, Лівані, Шотландії та Прибалтиці. Цю роботу будемо розвивати в подальшому. Спорт — це головний мотив для відновлення наших хлопців”, – сказав Свириденко.

Наступного 2020 року географія проєкту реабілітації через спорт буде розширена й функціонуватиме у кожному обласному центрі України.

Організатори програми реабілітації наголосили, що такі тренування для учасників бойових дій та членів їхніх сімей нині відбуваються у Хмельницькому, Харкові та Дніпрі.

Як інформувала “Новинарня“, понад 1000 УБД пройшли реабілітацію на базі Одеського військового санаторію.

Читайте також:
До Дніпра гелікоптерами доставили двох поранених на Донбасі військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна