“Ветеранська десятка” в рамках Київського марафону зібрала три сотні учасників

 

У столиці в рамках 10-го Київського марафону Wizz Air Kyiv City Marathon 2019 відбувся забіг на 10 км “Ветеранська десятка”.

Як передає “Новинарня“, 5 жовтня до ветеранів АТО/ООС на дистанції із Софіївської площі долучилися курсанти військових навчальних закладів, військовослужбовці Київського гарнізону, представники силових відомств, волонтери та небайдужі жителі столиці – загалом близько 300 учасників.

Забіг “Ветеранська десятка” відбувся в рамках Київського марафону “Візз ейр” уже вдруге.

“Ветеранська десятка” – це передусім реабілітаційний забіг і великий проєкт підтримки ветеранів та поранених армійців. Спорт – один із головних напрямків реабілітації воїнів. Однак головне – не результат, а участь та підтримка наших героїв-захисників”, – зазначили організатори заходу.

Щодо спортивних показників, то перше місце на “десятці” посів прикордонник Дмитро Чабаненко(37:51,9).

Забіг започатковано спільно з Національною радою спортивної реабілітації захисників України за підтримки уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадима Свириденка. Участь у заході була безкоштовною.

Загалом 10th Wizz Air Kyiv City Marathon зібрав понад 17000 бігунів з України та з-за кордону (61 країни). Такі показники масовості – рекордні для забігів у Києві.
Вперше в історії Міжнародного Київського марафону він проводився у два дні (5-6 жовтня) та на двох локаціях: частина стартів проходила на території ВДНГ, а частина бігунів стартувала на Софійській площі.

У забігу на головній дистанції – 42.195 км – цього року взяли участь 2500 бігунів, а переможцями стали українці Олександр Бабарика (02:28:57) та Наталія Семенович (02:51:38).

Один із зафіксованих рекордів – колишня тенісистка Тетяна Воротіліна подолала всю марафонську дистанцію на протезі (спортсменка втратила ногу в ДТП). Із часом 5:22:10 вона стала 221-ю серед жінок та випередила понад півсотні чоловіків, які фінішували.

Читайте також новину 2018 року:
На марафоні в Києві вперше відбувся забіг “Ветеранська десятка”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна