У Києві адвокат присвоїв приміщення на Банковій вартістю ₴5 мільйонів

 

У столиці адвокат привласнив державне приміщення на вулиці Банковій вартістю 5 млн грн та намагався його продати.

Про це повідомили у пресслужбі Генаральної прокуратури на сторінці Facebook.

Правоохоронці зазначають, що з 2003 року вказаний об’єкт нерухомості у держави орендувала громадська організація “Спілка жінок України”. Потім затриманий намагався продати вказане приміщення орендарям за 130 тис доларів.

“Досудове розслідування встановило, що зловмисники, використовуючи анкетні дані літньої жінки, яка померла ще в 2002 році, на підставі підроблених документів зареєстрували права власності на об’єкт нерухомості, що перебуває на балансі Державного управління справами та є державною власністю”, – йдеться у повідомленні.

Після чергової зустрічі та домовленості про укладення договору купівлі-продажу, працівники прокуратури та спецслужби затримали адвоката.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

“Я не Іуда”: голова Черкаської ОДА розповів про придбану ним нерухомість в РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна