“Геть “ДНР” з Калмикії!”: у РФ бунтують проти призначення ексочільника бойовиків “ДНР” мером міста

 

Жителі республіки Калмикія негативно сприйняли призначення одного з колишніх “лідерів” “ДНР” Дмитра Трапезникова виконуючим обов’язки мера Елісти, передає видання “Восточный вариант”.

Зазначається, що в регіоні звучать заклики до масових акцій протесту. Люди висловлюють невдоволення в соціальних мережах, записують відеозвернення і скарги до глави Калмикії Бату Хасікова. 

Всі вони стверджують, що не хочуть бачити чужу людину, ніяк не пов’язану з містом і регіоном, на посаді очільника столиці республіки.

Крім того, багатьох калмиків турбує сумнівне минуле Трапезникова, якого після загибелі Захарченка звинуватили в корупції і фактично вигнали з території, підконтрольної “ДНР”.

В Елісті, як і в багатьох інших містах Росії, жителі не мають права вибирати мера. Очільника міста затверджують депутати міської думи.

Проте, жителі міста розраховували, що на таку відповідальну посаду буде призначений хтось із місцевих керівників, який добре знає проблеми регіону і калмицький народ.

Призначення мером Елісти колишнього “віце-прем’єра ДНР” стало для калмиків шоком. Ніхто не міг зрозуміти, як ця людина з’явилася в Елісті і за які заслуги його призначили мером столиці Калмикії. Крім того, люди досить швидко знайшли інформацію про “подвиги” Трапезникова в Донецьку.

Зокрема, в мережі є відео, на якому відомий польовий командир бойовиків “ДНР” Ходаковський розповідає, як Дмитро Трапезников прострелив ногу так званому “керівнику адміністрації глави ДНР” Максиму Лещенку. Це відео було розміщено в міських пабліках Елісти.

“Кількість негативних дописів та коментарів з приводу призначення Трапезникова стала наростати зі швидкістю лавини”, – пише видання.

Геть “ДНР” з Калмикії!”, “Геть з Калмикії іногородніх міністрів і посадових осіб! Це зрада з боку нашого глави, якому повірили прості люди, починаючи з дітей і закінчуючи пенсіонерами!!!” – пишуть жителі Елісти в соціальних мережах.

Голова виконкому Чуулгн-З’їзду ойрат-калмицького народу Валерій Бадмаєв закликав своїх земляків виходити на мітинг протесту, а також повідомив про свої плани провести надзвичайний з’їзд калмицького народу.

“У зв’язку з призначенням варяга на посаду сіті-менеджера Елісти, Бадма Бюрчіев запропонував гуляння. Інші пропонують мітинг. Я підтримую обидві пропозиції, але зі свого боку як голова виконкому Чуулгн-З’їзду ойрат-калмицького народу, вважаю, що найефективнішою буде підготовка і проведення нового Надзвичайного з’їзду ойрат-калмицького народу. Щойно зідзвонився з членами виконкому, створимо штаб, я навіть знаю де і почнемо роботу. Всі новини буду виставляти тут в фейсбуці. Можете мені дзвонити. Будемо діяти відкрито і рішуче. Ми вдома і ми господарі цієї республіки і цього міста “, – написав Бадмаєв в найпопулярнішому пабліку Елісти “Дошка ганьби. Еліста”.

Разом з однодумцями Бадмаєв також скерував голові Елістінских міських зборів вимогу до 1 жовтня відсторонити Трапезникова з посади.

“Жителі Елісти вимагають відсторонити від посади в.о. Глави адміністрації міста Еліста Трапезникова Д.В. до 1 жовтня 2019 року, оскільки ця персона не має ніякого відношення до нашої Республіки. Його призначення свідчить про повну неповагу до жителів Елісти з боку міських і республіканських властей “, – йдеться в документі.

Незгодні з призначенням Трапезникова калмики також стали записувати відеозвернення до влади Калмикії з вимогою скасувати призначення цієї людини.

“Еліста – проти! Трапезников – додому!” – вимагають жителі республіки.

“Призначення Трапезникова – плювок в обличчя всім жителям Калмикії”, “Я закликаю все населення Калмикії до протесту проти призначення людей з боку, що не мають відношення до республіки Калмикія” – кажуть люди на відео.

https://www.facebook.com/den.kazansky2016/videos/880862822287300/

У понеділок, 30 вересня, глава республіки Калмикія Бату Хасіков записав відеозвернення, в якому заступився за нового главу адміністрації Елісти і ексглави “ДНР” Дмитра Трапезникова.

https://www.instagram.com/p/B3AZYR5AyTI/

Хасіков запевняє, що запрошення Трапезникова в Елісту було його особистим рішенням, оскільки він вважає важливим отриманий ним в “ДНР” досвід управління.

“Дмитро має великий досвід, він займав керівні посади в сфері міського господарства, отримав колосальний досвід відновлення Донбасу. По-моєму, найкращу школу для антикризового менеджера важко придумати“, – заявив глава Калмикії.

За даними російських ЗМІ, кандидатуру Трапезникова Хасікову запропонував помічник президента Росії Владислав Сурков, який “давно дружить” з главою Калмикії.

Коментатори під дописом Хасікова неоднозначно реагують на звернення глави Калмикії:

Бату Хасіков коменти 1 Бату Хасіков коменти 2 Бату Хасіков коменти 3 Бату Хасіков коменти 4 Бату Хасіков коменти
<
>

Як інформувала “Новинарня“,  26 вересня депутати містаЕліста в Калмикії обрали новим головою адміністрації Дмитра Трапезникова.

Після вбивства 31 серпня 2018 року “глави ДНР” Олександра Захарченка Трапезников став виконуючим обов’язки “глави” самопроголошеної “республіки”, однак уже 7 вересня його змінив Денис Пушилін, який переміг на виборах.

Трапезникову у вересні 2018 року заборонили в’їзд до “ДНР”.

Читайте також:
“Синьйор Помідор” Трапезников не влаштовує старих кандидатів на “главу ДНР”, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна