“Не відступ”: міністр оборони Загороднюк розповів деталі щодо розведення військ

 

Розведення військ на Донбасі відбуватиметься не одразу по всій лінії розмежування, а ділянками.

Про це міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів “Радіо Свобода”.

“Насамперед воно не проводитиметься одночасно всюди. Це буде ділянками. І буде нагляд за тим, щоби це робилося з обох боків. Тобто, це не відступ“, – цитує видання Загороднюка.

За словами міністра, визначальним для української сторони буде те, щоби розведення сил відбувалося з обох боків лінії розмежування. Наразі Генштаб працює над планом розведення, який має врахувати всі ризики, і який згодом буде “представлено”.

Міністр запевнив, що стосовно кожної ділянки розведення буде проведена підготовча робота.

“І звичайно, щодо кожної з цих ділянок буде йти підготовка, пояснення, проробляння всіх технічних питань, логістичних питань, питань безпеки… Це має бути зроблено технічно правильно, тому що є вже позиції, є вже ціла система укріплень, яка вибудована. Ми говорили і з військовими, і з Генштабом, ніхто не буде робити цього без підготовки. Це буде зроблено правильно для того, щоб уникнути надмірних ризиків при розведенні. Звичайно, ми стежитимемо за тим, щоб та сторона також це робила”, – зазначив міністр оборони.

За його словами, військові, з якими це питання обговорювали, сприймають його як частину стратегії.

“Ті, з ким ми спілкувалися, ставляться до цього, як до стратегії, яка є. Це питання їхньої безпеки також”, – додав Загороднюк.

Як інформувала “Новинарня“, міністр закондонних справ Вадим Пристайко розповів, що Україна погодилася на розведення сил на трьох ділянках — Станиця Луганська, Петрівське та Золоте.

Читайте також:
У Мінських угодах про відведення військ не йдеться, – Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна